Hantera att sommaren är slut

När det bara är ett par veckor kvar av sommaren slås vi av verkligheten av att sommaren snabbt alltför snabbt tog slut. Skolan börjar, föräldrarna är ute och handlar för deras barns nya kläder och skolmaterial redan, och studenter förbereder sig för att återvända till campus. Jag kan erbjuda dessa  tips för att avsluta din sommar på ett bra sätt. Oavsett om de fungerar för dig eller inte, vet du inte förrän du provat dem. Men jag slår vad om att du inte blir besviken med resultatet om du bara försöker.

1. Slutför det du startat. Ibland skjuter vi upp diverse olika projekt, eftersom vi tror att vi alltid kommer att ha tid senare.  Senare kommer naturligtvis aldrig så att projektet aldrig riktigt tar slut. Det finns inget bättre sätt att känna att du har åstadkommit något i sommar - oavsett hur stort eller litet det är - genom att helt enkelt avsluta det.


2. Förbered nu, så du inte blir överväldigad senare. Hur många gånger tror vi" jag kan jag studera senare" eller "jag kan börja organisera de saker jag behöver för att åka tillbaka till campus nästa vecka. Sen kommer nästa vecka och bom! - Det är dags att åka och du är inte ens nära att ha packat klart. Organisera dig nu för termin eller de närmaste månaderna framöver, och du befinner dig mindre risk att fastna i saker som du kunde ha gjort tidigare. Du kanske också tycker att det är ett bra sätt att lindra stressen av att gå tillbaka till skolan - att vara organiserad hjälper en person att känna sig mer internt organiserad och man får därmed mer kontroll över sitt eget öde och liv.


3. Många av oss tillbringar mycket tid att oroa sig för saker vi har liten eller ingen kontroll över, våra bekymmer är i huvudsak värdelösa i det kosmiska tingens ordning. Varför spendera energi på onödiga bekymmer när du kan spilla det på några sista-minuten sommaraktiviteter, som att gå till poolen, en vattenpark, åka till en sista tillflyktsort någonstans, eller bara hänga med dina vänner. Ibland är de enklaste aktiviteterna också de mest njutbara. För många av oss är detta en tid på året kan vi verkligen njuta av friluftslivet. Gör minst en sista grej - spela tennis, ta en tur till stranden, en vandring i bergen, något somrigt! - Innan sommaren är över!


4. Ibland kan vi göra något under sommarmånaderna vi senare ångrar. Kanske hamnar man i en dispyt med bästa vännen, eller ignorerar en inbjudan från en favoritmoster. Kanske struntade vi i vissa vänner och spenderade mer tid med andra vänner. Vad det än du har gjort, låt det inte fortsätta koka efter sommaren är över. Nu är en bra tid att gottgöra - innan den hektiska takten i nedgången gör att alla våra liv mer stressigt och mindre förlåtande.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0